Slide background
Slide background

Regels aan boord

Voorkom dat je voor verrassingen komt te staan en informeer bij de cruiseaanbieder of rederij welke regels zij hanteren.

Roken
Op veel cruiseschepen zijn er speciale rookruimtes, maar in je hut en in restaurants mag je niet roken

Huisdieren
In principe zijn huisdieren niet toegestaan op een cruiseschip. Het Schip Queen Mary 2 van Cunard cruises heeft een kennel die beschikbaar is op alle trans-Atlantische overtochten tussen New York en Southampton in beide richtingen. Er is fulltime iemand aanwezig bij de kennel en deze neemt alle verantwoordelijkheden op zich. Honden en katten krijgen zelfs een gratis goodiebag. Het is voor de huisdieren niet toegestaan om op plaatsen van gasten te komen op het schip. Het is een ander verhaal voor geleide honden en hulphonden. Deze mogen bij Cunard in de passagiershut worden gehouden.

Taal
Engels is vaak de voertaal op een cruise. Dit ligt aan de nationaliteit van de rederij. Soms gaat er Nederlandse reisbegeleiding mee op een cruise. Informeer hier over wanneer je een cruise boekt.

Bellen
Cruiseschepen zijn telefonisch bereikbaar. Zelf bellen is duur. Emailen kan eenvoudig vanuit de internetcafés aan boord.

Ik ben zwanger, mag ik dan mee op cruise?
Rederijen hanteren verschillende regels. Globaal gesproken is het zo dat vrouwen die meer dan 24 tot 26 weken zwanger zijn niet op cruise kunnen. De exacte richtlijnen verschillen per rederij.

Ik ben mindervalide, kan ik mee op een cruise?
Natuurlijk ben je welkom op een cruise. Wanneer je in een rolstoel zit, dan moet je wel rekening houden met bepaalde zaken. Er zijn rolstoelen beschikbaar, maar deze worden alleen gebruikt voor noodgevallen en in/ontscheping van passagiers die dit nodig hebben. Heb je een rolstoel nodig voor langere afstanden dan moet je deze zelf meenemen. Laat bij een boeking of reservering altijd weten dat u mindervalide bent.

Mag ik bezoekers meebrengen aan boord
Nee, dat is niet mogelijk.