Slide background
Slide background

Met de MS Hanseatic naar het afgelegen Siberië

Cruise-informatie.nl Hanseatic

Het expeditieschip Hanseatic (Hapag-Lloyd Cruises) vaart vanaf volgend jaar twee nieuwe  routes. In mei 2014 staat er een cruise naar de Siberische streek Primorye gepland en eind juli doet de Hanseatic het nauwelijks toegangkelijke Wrangel-eiland aan.

Primorye was tot 1991 ontoegankelijk voor buitenlanders en biedt een door het toerisme onaangetast gebleven expeditie gebied. Passagiers ervaren tijdens deze avontuurlijke cruise tussen Vladivostok en de Ternei-baai de fascinerende wildernis of varen met een Zodiac-boot stroomopwaarts de Samarga-rivier op.

De Hanseatic zet in 2014 ook  koers naar het nauwelijks in de Tsjoektjsjenzee gelegen eiland Wrangel. Dit nauwelijks toegankelijke gebied lag jarenlang in een Russisch militair verboden zone. De 7500 vierkante kilometer grote toendra wordt door talloze endemische dier en plantensoorten bevolkt. Daarnaast is dit het meest noordelijk gelegen UNESCO-werelderfgoedreservaat ter wereld en het woongebied van vele ijsberen, walrussen en zeehonden. Met een beetje geluk vang je onderweg zelfs een glimp op van de diverse walvissen.

Het schiereiland Chukchi, in het noorden van de Beringstraat (het meest noordoostelijke punt van Rusland), is een uitgelezen bestemming voor vogelspotters. De Hanseatic is één van de weinige schepen die niet alleen de oostkust, maar ook de noordkust van het schiereiland zal bezoeken. Tijdens het cruisen in Koljoetsjinbaai bestaat er een kans om de uiterst zeldzame zeldzame geelsnavelduiker te bewonderen.

Meer weten over de MS Hanseatic? Lees meer op de website van Hapag Lloyd Cruises.