Slide background
Slide background

Infrastructuur Nederlandse havens wereldwijd koploper

Net als in 2012 staat de infrastructuur van de Nederlandse havens bovenaan de ranglijst van het World Economic Forum. Dit werd duidelijk na een onderzoek naar de meest concurrerende economie├źn ter wereld. Hetzelfde onderzoek toonde aan dat de algehele Nederlandse economie van de vijfde naar de achtste plaats is gezakt.

Hans Smits, bestuursvoorzitter van het Rotterdamse havenbedrijf, dankt deze prestatie aan de recente doorlopende investeringen in de Rotterdamse haven. Investeringen in bijvoorbeeld de Tweede Maasvlakte, kunnen rekenen op een brede steun bij alle betrokken partijen.

De kwaliteit van de Nederlandse wegen staat wereldwijd op tien, terwijl de Nederlandse spoorwegen op de elfde positie staan. Het luchtvervoer staat op plaats vier.

De algehele ranglijst van het World Economic Forum wordt aangevoerd door Zwitserland, Singapore en Finland (top drie). Duitsland en de VS staan op plaats vier en vijf. Investeringen in onderwijs, infrastructuur en innovatie dragen het meest bij aan de economische groei op de langere termijn.