Slide background
Slide background

HAPAG LLOYD’S EUROPA 2 VERKOZEN TOT BESTE SCHIP VAN HET JAAR

Cruise-informatie.nl Europa 2
17-09-2013
HAPAG LLOYD’S EUROPA 2 VERKOZEN TOT BESTE SCHIP VAN HET JAAR

In nieuwe editie van het jaarboek “Berlitz Complete Guide to Cruising & Cruise Ships” wordt de MS Europa 2, het nieuwe vlaggenschip van Hapag Lloyd Cruises, tot het beste schip van het jaar verkozen. Het is voor het eerst in 14 jaar dat een gloednieuw schip deze gerenommeerde erkenning ten deel valt.

De Europa 2 neemt hiermee het stokje over van de MS Europa, haar oudere zusterschip. Beide schepen vallen in de kleine categorie van 251 tot 750 passagiers en zijn in het jaarboek de enige schepen met een vijf sterren-plus classificatie.

Het is inmiddels de 29e jaargang van het Berlitz-jaarboek, een gids die binnen de cruisebranche een enorme autoriteit geniet. Auteur Douglas Ward beschreef de Europa 2 als een “…verbluffend ruim en fenomenaal schip voor wereldburgers. De standaard van het hedendaagse cruisen.”

Uit de Berlitz-publicatie blijkt verder dat de vloot van Cunard met de schepen Queen Mary 2, Queen Elizabeth en Queen Victoria in de top 5 van vakantieschepen staat. Rederij Seabourn domineert de categorie van kleine en exclusieve schepen (zes schepen in de top 20), terwijl Silversea vijf schepen in de categorie van kleine schepen bezet.