Slide background
Slide background

De perfecte zomervakantie-combi: cruisen en kamperen

Veel cruisereizigers verlengen hun cruise met een verblijf in de havenstad, of beginnen of eindigen hun cruisevakantie aan het strand. Andersom kan natuurlijk ook: de (zomer)vakantie combineren met een luxe weekje op een cruiseschip. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan kamperen combineren met een weekje cruisen?

Een luxe cruisevakantie ondenkbaar voor de doorgewinterde kampeerder? Kamperen het toppunt van afzien voor de verwende cruisepassagier? Echt niet! Cruisen is voor iedereen de perfecte manier om in één vakantie allerlei prachtige bestemmingen in je op te nemen. Het kan dus prima gecombineerd worden met een weekje op de camping! Voor wie toch iets meer luxe prefereert is verblijven in een hotel of huisje natuurlijk ook een optie.

Een echte aanrader is een cruise door het westelijke Middellandse Zee gebied. Met eigen auto (en tent) rijd je naar Barcelona, waar je met de Costa Fascinosa naar Savona, Palermo, Ibiza en Mallorca vaart. De cruise eindigt weer in Barcelona, waar je de auto oppikt en je vakantie voortzet aan de Costa Brava.

Een andere optie is je vakantie beginnen in het prachtige Venetië, om vanuit daar de Griekse eilanden en Kroatië te bezoeken met de Costa Deliziosa of een vierlandencruise (Italië, Griekenland, Montenegro en Kroatië) te maken met de Costa Mediterranea. Vervolgens kun je prachtig kamperen aan de Adriatische kust van Italië of Istrië.

Geïnspireerd? Zelfs voor deze zomer zijn er op bovengenoemde schepen op een aantal afvaarten nog enkele hutten vrij. Kijk voor meer informatie op www.costacruises.nl