Slide background
Slide background

Cruiseverhalen

Heb je een bijzondere cruise gemaakt, een ervaring om nooit te vergeten of gewoon veel cruise-ervaring die je wil delen, schrijf het ons!

Graag onder vermelding van je naam en contactgegevens.
Maximaal 500 woorden!

 

DE JONGE CRUISE-EXPERT

amber_misdorp_cruise-informatieAmber Misdorp is een jonge, hardwerkende en spontane vrouw van slechts 29 lentes jong. Toen Amber 11 jaar geleden bij VCK Cruises als stagiaire begon is ze niet meer weggegaan. Inmiddels heeft ze al 50 cruises gemaakt. Met die ervaring noemen wij haar een echte expert!
 
Ervaring
Wat Amber’s favoriete cruise is kan ze niet zeggen. ‘’Elke cruise heeft iets anders wat me aantrekt. De ene keer is het een prachtig schip, dan is het een indrukwekkende bestemming en de volgende cruise vermaak ik me met goed gezelschap.” “Wat zo leuk is aan cruisen is de luxe en het gemak. Op cruise van zeven dagen kan je wel vijf landen zien! Je ziet veel en hoeft
daar niet constant van hotel naar hotel te reizen.”
 
Tips van de expert
“Indonesië is met haar prachtige natuur nu booming voor cruisers. Een cruise naar Antarctica is ook spectaculair. Het is een aanrader om aan land te gaan en tussen de pinguïns te staan.” “Helaas denken veel mensen nog steeds dat cruisen ontzettend duur en alleen voor ouderen is. Natuurlijk zijn er wel cruises speciaal georganiseerd voor senioren, maar er is ook veel voor andere leeftijdsklassen. Voor ieder wat wils; er is veel aanbod. Ik reken aan het begin van mijn vakantie altijd uit wat ik per dag kwijt ben. Op een cruise ben ik met dezelfde luxe minder kwijt dan in een hotel.”
 
Verrassend
“Wat leuk is aan cruisen is dat het altijd verrassend is. In een cruise zitten vast bestemmingen waar je nog niet zo veel over hebt gehoord. Ik hoor vaak dat mensen juist dan de mooiste steden of eilanden tegenkomen. Het is leuk om zo verrast te worden.”

 

OUD-BEMANNINGSLID BOB EN ZIJN PASSIE VOOR CRUISEN

Al jarenlang bevaart Bob van Egmond de wilde en minder wilde zeeën: Bob is een ervaren cruisereiziger. In de jaren zestig heeft hij vijf jaar bij de Holland America Line gewerkt. Een ervaring die hij niet had willen missen. Nu, gepensioneerd, houdt hij nog steeds van cruisen. Hij vertelt cruise-informatie.nl wat er nou zo geweldig is aan reizen met een cruiseschip.
 
Wat vind je zo heerlijk aan cruisen?
Bob hoeft niet lang na te denken over zijn antwoord, hij is razend enthousiast: “Cruisen is als een all inclusive rondreis boeken: uitermate gemakkelijk, comfortabel en luxueus. Alleen hoef je bij een cruise niet om de paar dagen je koffer uit te pakken.
Het is heerlijk om, zonder enige stress, te genieten van alle mooie steden die je bezoekt. Je wordt van Rotterdam naar Milaan, Barcelona en de Carabische eilanden gebracht, terwijl jij relaxt op het dek of energiek meedoet met een van de vele activiteiten. Heb je geen zin om aan land te gaan? Dan blijf je lekker op je cruise, er is namelijk niets verplicht. Je reist dus de hele wereld over zonder in de file te staan of op een vlucht te wachten.”

 
Verveel je je dan niet op een cruise?
“Ik maak graag gebruik van alle uitstapjes en geniet ervan om lekker door de stad te wandelen of een kopje koffie op de boulevard te drinken. Ook verbaas ik me altijd weer over de talloze activiteiten aan boord. Er is entertainment genoeg: ronddobberen in het zwembad, sporten of kijken naar een van de shows. Er is altijd wat te doen.”
 
Wat is het verschil tussen cruises van nu en 40 jaar geleden?
“Vroeger heb ik zelf jaren gevaren op cruiseschepen bij de Holland America Line. Ik begon in de bediening en werd later hofmeester. De taak van het personeel was het de klanten zo veel mogelijk naar hun zin maken: iedereen werd in de watten gelegd. Vergeleken met nu waren het kleine schepen, maar de hutten waren net zo goed als de gemiddelde hotelkamer. Er zijn nu meer restaurants, bioscopen en casino’s. De hedendaagse cruises zijn net kleine steden op het water. Ook is de service aan boord verbeterd en het entertainment uitgebreid.” Bob vertelt dat hij een heel fotoalbum met kaarten, routes en foto’s van de bemanning heeft. Inmiddels is dat een belangrijk en interessant album voor zijn familie.
 
Is er ooit een cruise geweest die niet voldeed aan je verwachtingen?
“Of ik ooit spijt heb gehad van een reis? Nee, echt niet. Ik heb bij een van mijn eerste reizen last gehad van slecht weer, toen werd het halve schip ziek. Daar konden we toen helaas niets aan doen. Nu heb je met die grote schepen amper last van zeeziekte.”
 
Wat is op dit moment jouw droombestemming?
“Een van mijn mooiste reizen was naar San Fransisco, Vancouver Island, langs het Caribische gebied en de Bahamas; echt een droomreis. Nu zou ik graag per schip terug willen naar het Carabische gebied, of naar de Middelandse zee, dat lijkt me ook leuk”, glimlacht hij.

 

CRUISE LIEFHEBBER RENEE AAN HET WOORD

“Tussen 1989 en 1992 woonden wij op St. Maarten. Het uitzicht vanuit ons huis was op Great Bay. Schitterend blauw water waar dan ineens een grote cruiseboot ingleed. Voor ons toen het toppunt van luxe…..dat wilden we ook wel eens. We schreven in op de Starclipper. Een kleine vier-master voor 120 personen. Van over de hele wereld vlogen de mensen aan, maar wij reden in 10 minuten de berg af en scheepten in. We maakten een prachtige reis van een week langs veel Caribische eilanden. Leuk is dat je maar 1x je koffer hoeft uit te pakken. Bij het openslaan van je ogen is er telkens iets nieuws te zien. Het leven aan boord is ook niet verkeerd, maar na dit schip met grote zeilen wilden we ook wel eens op een ‘echte’cruiseboot. Dat hebben we inmiddels 14x gedaan.
 
Eens vlogen we naar New York om met het cruiseschip alleen de overtocht naar Europa te doen. Geen havens onderweg dus. We werkten in die tijd allebei hard, dus we konden totaal relaxen in luxe. Luxe omgeving, mooie lezingen aan boord, prachtige nieuwe films in de bioscoop, sterren-eten…. het leven aan boord van de Queen Mary was fantastisch!
 
Meestal kiezen we een cruise op bestemming. Wat willen we in de wereld nog zien? We wensten St. Petersburg te zien. Uitermate handig met de boot. Mooie steden op weg ernaar toe, weinig tijd kwijt aan bureaucratie omdat je met de excursies van de boot mee kunt.
 
Een andere keer konden we plotseling allebei een weekje vrijnemen.We deden een rondje Middellandse Zee. Bezochten o.a. de prachtige opgravingen van de Romeinen in Libie. Toch niet een bestemming waar je even heenrijdt met je Toyotaatje.
 
We hadden ook de wens eens uit te varen uit Venetie. We hebben er een cruise bijgezocht. Zo iets schitterends om te doen. Niet binnen blijven op zo’n moment, maar ga vooral op het dek staan. Voel, ruik en zie……
 
Volgens mij horen die 3 misschien wel bij een verslaving……”
 
RENEE HUIJGEN

 
 
VERTEL JE EIGEN CRUISEVERHAAL