Slide background
Slide background

Costa Cruises introduceert slow cruisen

De Italiaanse rederij Costa Cruises lanceert het concept onder de naam Costa neoCollection. Het accent ligt op tijd om te ontspannen en ongebruikelijke cruisebestemmingen.

Dit zogenaamde slow cruisen biedt een totaal nieuwe cruisebeleving en dient de individuele wensen van de reiziger tegemoet te komen. Aan boord van kleine schepen worden er langs exclusieve routes nieuwe bestemmingen aangedaan. De langere stops in de havens bieden reizigers de gelegenheid de steden langer te bezoeken. Er zullen tevens kleine groepsexcursies op maat worden aangeboden. Bij de cruises van neoCollection ligt de focus nog meer op gastronomie. Hierbij ligt het accent op de plaatselijke producten en tradities va aanleghavens.

Om slow cruisen waar te maken zet Costa Cruises de schepen Costa neoRomantica en de spiksplinternieuwe Costa neoRiviera in. Vanwege de kleinere omvang kunnen de schepen eenvoudig bij de minder gangbare bestemmingen komen. De cruises van de neoCollection starten op 9 februari 2014 met een bijzondere cruise vanuit Dubai naar Zuid-Afrika. Op deze cruise ervaren passagiers de mooiste stranden van de Indische oceaan en sluiten ze hun reis af met een bijzondere safari op de Zuid-Afrikaanse savanne.

In juni 2014 kunnen passagiers met de neoRomantica vanuit Amsterdam naar de Noordkaap varen. Uniek is het arrangement waarin reizigers op 7 juli de kortste nacht van het jaar beleven. De neoRomantica vaart die dag naar de poolcirkel en doet Spitsbergen aan.

Meer informatie op de website van Costa Cruises.