Slide background
Slide background

Bouw Norwegian Getaway bereikt laatste fase

Afgelopen zaterdag bereikte de bouw van de Norwegian Getaway de laatste fase. Meer dan 8000 mensen woonde het uitdokken van dit 144.600 ton zware schip bij. Het hele schouwspel voltrok zich in drie uur tijd.

Het uitdokken begon omstreeks half vier, toen het passagiersschip met haar kenmerkende boegschildering het dok in het Duitse Papenburg verliet. Het zusterschip van de Norwegian Breakaway is 324 meter lang en 39,70 meter breed. De Norwegian Getaway werd in slechts 12 maanden gebouwd, en is volgens directielid Bernard Meyer van scheepswerf MEYER WERFT één van de grootste en technisch meest geavanceerde cruiseschepen ter wereld.

Na het uitdokken onderging het schip eerst nog enkele tests, waarna er voor het laatste bouwstadium aan één van de pieren werd aangelegd. Op 12 november zullen de eerste leden van de crew in hun staterooms trekken, en maken zij zich klaar voor de eerste gasten. De Norwegian Getaway zal tenslotte na verschillende inauguratieceremonies op 8 februari aan haar eerste cruise beginnen.