Slide background
Slide background

Bezoek de mooiste musea in het Middellandse zeegebied tijdens een cruise met Costa Diadema

Kunstliefhebbers opgelet! Maak nu met de Costa Diadema een 7-daagse cruise langs de fine fleur van het Middellandse Zeegebied. Bezoek de mooiste musea in het Middellandse zeegebied met het nieuwste schip van de Italiaanse rederij Costa Cruises, dat aan boord een collectie heeft van zo een 8000 kunstwerken, waarvan 190 originele. Je meert aan in Cinque Terre, Barcelona, La Spezia (nabij Florence), Napels, Marseille en Palma de Mallorca. Hier 5 cultuurtips op een rijtje.

1.Permanente Costa-kunstexpositie aan boord
Dat kunst diepgeworteld is in de Italiaanse cultuur, wordt aan boord van de Costa Diadema wel duidelijk: met 8000 kunstwerken aan boord is het een varend museum. Speciaal voor dit nieuwste schip zijn werken geselecteerd, geïnspireerd op het thema ‘Vorstelijk’.

2. Culturele hotspot MuCEM in Marseille
Marseille was de Culturele hoofdstad van Europa in 2013 en heeft daar het indrukwekkende museum MuCEM, Musée des Civilisations de l’Europe et de la Méditerranée (museum voor Europese en Mediterrane beschavingen) aan te danken. Het museum heeft wisselende tentoonstellingen, gewijd aan landen rondom de Middellandse Zee. Het gebouw is imposant en heeft een heerlijk terras met zeezicht.

3. Picasso en Museu de Cultures del Món in Barcelona
Een bezoek aan Barcelona is niet compleet zonder het Picasso Museum. Dit drie verdiepingen tellende museum heeft een geweldige, permanente collectie van zijn werken uit de periode 1890-1957. Steek daarna slechts de straat over en bekijk de prachtige collectie van het Museu de Cultures del Món, die bestaat uit objecten afkomstig uit allerlei culturen.

4. Gerrit van Honthorst en andere Hollandse meesters in Florence
Florence wordt vaak in één adem genoemd met kunst. In het bekende Galleria degli Uffizi is tot en met 24 mei 2015 een bijzondere overzichtstentoonstelling van de Nederlandse schilder Gerrit van Honthorst, in Italië bekend als Gherardo delle Notti, te zien. De Medici waren zeer onder de indruk van zijn donkere, nachtelijke werken. Bewonder naast Honthorst andere meesters van Hollandse bodem.

5. Miró en Picasso in historisch Palma de Mallorca
Mallorca associeer je misschien niet direct met kunst. Toch zijn er op dit eiland prachtige kunstwerken te vinden van Joan Miró, die zo een 40 jaar op het eiland woonde en werkte. Bekijk de uitgebreide Miró-collectie in het museum Es Baluard of in Palau March in het historische centrum van Palma. Hier vind je ook werken van Picasso en Dalí.